måndag 19 september 2016

Vinst i Avesta gav även en total 3e plats på usm mx2 klassen


Fullständigt överraskande att Tim körde till sig en total 3e plats på årets usm i mx2 klassen.


Tim har bara kört 2 tävlingar i år i denna klassen av 5. Första var i Kristianstad där han tog en dubbelseger & den andra han körde var nu i helgen, den sista av dom 5 & den kördes i Avesta där Tim körde till sig 2 heat vinster också. Totalt 100p på 2 körda tävlingar & det räckte alltså till för att bli total 3a.

Ser man till att Tim låg 10a inför den sista deltävlingen så var det definitivt inget som vi hade någon focus på alls utan åkte upp till Avesta för att genomföra en bra tävling i sanden.

Avesta är en bana som Tim aldrig kört på. Kort beskrivning av banan är, en av dom värsta sandbanorna som vi har i Sverige.

Ut på tidskvalet & Tim satte dagens snabbaste tid & fick till sitt heatkval välja grindplats först.

Heatkvalet: En bra start från Tim å iväg som 3-4a,, tog över ledningen på 2a varvet & var först över mållingen.

Heat 1:  En bra start igen & ut som 3a,, 2a efter 2a svängen & 1a efter ett halvvarv,, körde bra & fullt focus på sitt egna race,, drygade ut ledningen efter halva heatet till ca 30sek,, kraschade & tappade 20-25sek men behöll ledningen & körde imål 33sek före 2an Filip Olsson imål.

Heat 2: Holeshot ala Tim Edberg,, höll ledningen men igen efter halva heatet kraschade han efter att bytt spår,, tappade ledningen & 20sek upp till Viking Lindström som tog över ledningen,, Tim slog på sitt jaktmode & tog in sekund för sekund & var ifatt Viking på näst sista varvet & Tim körde om direkt & med ett varav kvar så drygade han ut ledningen till 9sek imål före 2an Viking imål.
Tim 1a ,, Viking 2a & Filip 3a


Nu blir det att träna arena/supercross framöver nästa race är i Tyskland i Veltins arena i Dortmund i oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar