tisdag 6 september 2016

Total 3a på Svenska mästerskapen

Jaaha J då var den sista SM deltävlingen körd för detta året. Det blev ett dramatiskt & spännande race för Tims del. Total 2a på denna deltävling & Total 3a på 125cc SM är ett fantastiskt bra resultat & är definitivt ett lagarbete med alla som på ett eller annat sätt supportar oss & Tim.

Tävlingen som kördes på Uddevalla banan var i superskick & hela tävlingen sköttes kanon.

Det var inget kval denna tävling utan killarna rullade ut på grinden så som dom låg totalt inför tävlingen så Tim valde som 3a.

1a Isak 223p ,2a Stefan 220p ,3a Tim 200p & Martin 179p,, detta var ställningen inför sista racet,,

Heat 1:Tim gjorde en mindre bra start & var runt 10a ut,, tyvärr så var dom andra herrarna mkt bättre med,, Martin la sig & Tim passerade honom,, Stefan kraschade hårt precis framför Tim,, Tim körde grymt fantasifullt & säkert till sig en 3e plats imål,, Isak vann heatat , Stefan 17e & Martin 6a.

Ställningen var nu inför sista heatet grymt spännande,, Isak 248p , Stefan 224p , Tim 220p & Martin 194p ,, Tim hade alltså säkrat den totala 3e platsen men var bara 4p från 2a inför sista.

Heat 2: En lika start som i det första heatet gjorde att Tim inte gav sig själv dom bästa förutsättningarna, medans Stefan tog starten,, Tim gjorde igen ett fantastiskt bra race med snabba varvtider hela tiden & satte sitt snabbaste varv på näst sista (som sin vana trogen,stark på slutet),, Tim körde upp sig till 3a igen in imål & Stefan vann heatet så det blev ingen 2a plats men en andra plats på racet som tröst för Tim,, Isak körde imål för att vara säker vinnare av SM titlen som 9a.

Tims första säsong på stor hoj har varigt fantastisk för hans utveckling & målet är att kunna spetsa till det inför nästa säsong.

Vill passa på att ge Mafi Yamaha mx team ett stort TACK,, för allt teamet ställer upp med för oss !!