torsdag 6 augusti 2015

På SM & EM Turnè


En kort sammanfattning på 18dagas resa å 3 race

 


SM i Tommelilla ,, Total 2a

EM i Tjeckien Loket ,, Total 5a ( skadad armbåge)

EM i Belgien Lommel ,, Total 7a ( magsjuk & snittat knä)

Lite längre historia,,

Hela resan började med SM i Tomelilla. En bana som Tim inte kört på innan.

En kul å häftigt bana med både hårta & mjuka partier, goa hopp, branta backar.

Tim kvalade in som 5a.

Heat 1: en ok start, körde snabbt å säkert till sig en 3e plats i mål.

 Heat 2: nästan identiskt med första heatet fast 2a imål.

En total 2a plats efter Anton Nagy & före Viking Lindström.

 Snabb prisutdelning å sen iväg mot Tjeckien.

Vi anslöt till konvojen en liten bit in i Tyskland, hela Svenska 150cc ligan. Vi åkte en bit ner typ till Leipzig där alla utom Tim rullade ut sina hojar å körde på en kul lite teknisk bana.

Vi fortsatte sen till Loket i Tjeckien.

 Loket banan är nog den häftigaste banan på EM kalendern, så grymt kuperad å sten hårt underlag.

 Tim kvalade som 6a.
 

Heat 1: en bra start ut som 6-7a, men in i startsvängen på 2a varvet skulle Tim köra om en kille på innern men blev istället påkörd av honom så att Tim kraschade, i kraschade så översträckte å vred han sin högra armbåge,han körde faktiskt vidare trots stora smärtor, Tim körde upp sig från sista plats till att köra i mål som 11a.

Det blev snabbt iväg till det suveräna medicinska teamet som alltid är på plats på dessa race.

Tim röntgades (ingen fraktur 😃) å behandlas för sin översträckning.

Vi var osäkra på om Tim skulle kunna köra på söndagen, han fick klartecken på doktorn att det var ok men bara om han kände att han skulle kunna köra själv.

 Tim testade på warm up träning å det gjorde ont,, efter ett besök till hos doktor röntgen å en ny behandling så var det ändå dax att rulla ut på grinden till 2a heatet.

Väl inne i watingzonen - Du behöver inte köra heatet om du har så ont.

 Tim - det är nu poängen ska delas ut !! - jag ska satsa på att snika på innern å sen köra så länge det går,men jag kommer inte att hoppa nerförstrappan.

Tror ni inte att Tim gör en kanonstart å är 3-4a ut från startsvängen, å en sväng till så leder han 2a EM heatet i Tjeckien, han tillomed drar ifrån lite.Han ledde racet i 4-5 varv med sin onda armbåge, Albin Larsen som var 2a attackerade & körde om, nu trodde vi att var kört å att Tim skulle dala i racet men inte han svarade nästa direkt å körde om Albin, nu började nog seriens häftigaste race, dom två växlade platser bra många gånger, Albin hoppade om nerför nerförstrappan å Tim körde om honom på baksidan av banan, så höll det på, Albin drog det längsta strået ( Grattis Albin ) men detta kändes ändå som en seger med tanke på armbågen,, det ska tilläggas Tim hade grymt ont efter racer men han gladds väldigt med sina 22st inkörda poäng, han blev total 5a.

 

På vägen mot Belgien så stannade vi till på Phantasialand utanför Bonn i Tyskland för att leka lite ,, ett riktigt kul ställe.

 

Lille i Belgien blev test bana på onsdagen för hur Tims armbåge skulle hålla för lite sand körning & det funkade helt ok.

 

Torsdagen blev inte som vi hoppats på, Tim åkte på magsjuka (många hade haft detta under veckan ,något virus L).

Tim tappade efter detta helt aptiten men försökte att få i sig vätska så gått det gick.

 

Belgiska Lommel banan är en legendarisk bana,, en fruktansvärd sandbana utan dess like,,ett riktigt konditions test.

En häftig sak upptäckte vi i det 1/2cm tjocka programtidningen om VM racet,, Tim är med på en hel A4 sida,, häftigt & coolt .

 

Lördag & dags för kval, Tim hade fortfarande inte repat sig från magsjukan men satte ett par snabba varv & blev 6a.

Heat 1: Starten blev sådär ut som 12-13e fast varvade som 7a första varvet,, Tim gjorde allt vad han kunde & var uppe som bäst på 4e plats,, efter 15min så sänkte han tempot för att behålla sin placering som då var 5a som han också körde imål som,,

En helt grym prestation men tanke på att Tim knappt fått isig någon energi på 2dagar.

 

Söndag morgon & Tim mådde sämre en på lördagen när det var warmup träning, han mådde sen något bättre en timme senare när det var heat dags.

Heat 2: Det blev en mitten start igen, varvade som 9a, på 3e varvet så blev Tim påkörd av en annan förare i sanddynorna & flög över styret & landade på den andres motorcykel, självklart gjorde det ont men inte på det stället som senare visade sig tagig mest skada, Tim körde klart heatet 6 körde imål som 9a & en total 7e plats på Lommel EMet,,

Utmattad & ont i kroppen så gick Tim tillbaka till husbilen & tog av sig sin utrustnig, när han tog av sig höger knäskydd så började det at snurra i Tims huvud, han såg ett stort öppet jack under knäet (där han slagig i den andres fotpinne & skapat ett jack på 7cm långt & riktigt djupt)

Iväg till läkarbussen som var på plats som sydde ihop Tim med 6st stygn.

Vilken kämpe han är Tim Edberg , prestationen är enorm enligt oss.

 

Tim ligger fortfarande total 4a med en tävling kvar på EM

 

Väl hemma & undersökt av läkarteamet Medicrehab så är knäet helt ok men armbågen från Loket behöver undersökas mer.

 

Ta hand om er!!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar