onsdag 24 juni 2015

EM vinnst i Tyskland






Ett fruktansvärt grymt kul EM i Teutschenthal i Tyskland!!

Att se till att köra till sig en pallplats (3e plats) i England är en stor bedrift,, att vinna en EM del tävling är en ännu större bedrift !!

Tim körde till sig en 2a plats på första heatet & en 3e plats i andra. Å en total TOTAL vinnst !!

Tim körde sitt första 150em i Teutschentahl förra året så banan & depån var sig lik å det är alltid en trygghet att komma till en banan som man redan känner till.

En harvad och rejält vattnad bana var det när vi gick banan på fredagskvällen, det var inte mycket som var om gjort på banan, lite lika typer av alternativ spår bla.

Hela ban- området är som en arena, ruggigt häftig,, man ser som publik riktigt mycket av banan,, banan är riktigt spektakulär backar , hopp både långa å korta å branta.

På tidskvalet när banan är nästan helt slät ( harvad jord ) så körde Tim till sig 6e snabbaste tid, helt ok att få välja grindplats som 6a, då får man en bra startplats.

Heat 1: Ett riktigt bra utsläpp & Tim var 3a ut från startsvängen, han jagade 1an Emil Weckman Fin & 2an Viking Lindström Swe, på 3e varvet körde Viking omkull & Tim tog över 2a platsen,, det var igentligen inget hot förräns på näst sista varvet när tysken Eric Schwella försökte sig på en attack på Tim men han lyckades inte att ta sig förbi  när Tim svarade upp på den attacken så Tim körde imål som 2a,, en riktigt bra start på racehelgen!!
 

Heat 2: Söndag morgon & när grinden föll var Tim inte riktigt på tåna men han var 6a ut från startsvängen, dom låg som på pärlband & bytte en del platser med varandra, en del av förarna tappade mot mot slutet & Tim hade kört uppsig till 4a när han på 3sista varvet jagade Weckman & så att han körde in i en förare som kört omkull så Weckman själv la sig också,  så nu var Tim 3a & själv jagad av Albin Larsen Swe. Framme i täten ledde Tysken Schwella med Lindström jagandes efter. På sista varvet körde Tim förbi Schwella som lagt sig precis i början på varavet & då förstod Tim att han körde mot en total seger,,  ett par svängar bort från Schwellas krasch körde Larsen om Tim & denna placering höll sig in i mål också,, Svenskt på 1a,2a & 3e platsen ( Lindström, Larsen & Edberg) på ett EM heat (grymt häftigt) & det stora att Tim total vann EM tävlingen i Tyska Teutchentahl !!

Nu blev det uppståndelse  vilken upplevelse, nationalsången ljöd ut över Teutchentahls crossbana & den spelades för Tim, en ruggigt mäktig upplevelse !!

Intervjuer för div medier, handskakningar & grattis hälsningar från den ena storheten efter den andra.
 

På kvällen var det dags för presskonferans tillsammans med vinnarna i racen EM250 & tjejVM & 1a,2a &3a i MX2. Tim fick följe av MX2 vinnaren Tim Gajser som också kör för Honda till konferensen, bara detta var stort för Tim & då menar jag Edberg J.

Tim skötte sig jättebra på konferansen. Det blev även foto tagning tillsammans med Hondas MXGP pilot  Gautier Paulin (som körde tillsig en total 2a plats på racet) & båda Tims J.
 

 

Resan hem blev riktigt lättsam & flöt på lätt & glatt !!
 

 

Mot nya mål !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar