tisdag 26 maj 2015

På pallen i England


Detta är en hel grym, fantastiskt & underbar motocross anläggningen, Matterly Basin!!
Italien banan var nästan lika häftig fast på ett annat sätt, kompakt å med berget precis jämte!
Publik mässigt så är England riktigt bra , man står på motsatt sida om starten å i den slänten ser man i princip hela stora banan.
Banan har allt, lång, bred, stora å långa hopp, det går uppför å det går ner för ,fel doserade svängar, woopisar, dubblar, tripplar & ett gigantiskt målhopp!!
Japp detta är lite utöver det vanliga.
Tim var väldigt taggad för detta racet, självklart för att em är huvud racen för året utan oxå för att svt gjorde ett reportage om honom i tisdags, det gav lite mer vedträn på brasan kan man säga.
Gordon Crockard gick trackwalk med 150cc grabbarna på fredags kvällen & bana inngav respekt med dess stora långa hopp, (inget konstigt bara stort å långt)
Lördagen började med träning/tidskval, Tim körde bra å kände sig för & satte 6e bästa tid, helt ok.
Heat 1, grinden föll, Tim var med å han var med på riktigt, som 2a ut å gav sig själv ett bra utgångsläge, han tappade en placering, varvade som 3a dom 4 första varven, blev passerad av Viking Lindström som körde i mål som 3a & Tim bakom honom som 4a.
Riktigt bra kört!!
Lördagen var nu över för Honda 150 grabbarna så det var bara att njuta av vädret & av hela VM motocross atmosfären.
Söndag å heat 2: igen så gjorde Tim ett fantastiskt utsläpp å var ned i täten på startrakan men han blev denna gången inklämd på innern å var 13e-14e i 2a svängen, nu började racet , Tim tog placering efter placering, började att hoppa det stora mål hoppet , (det var en på första heatet som gjorde det men nu på andra heatet hade dom blivigt lite djärvare,10st hoppade nu detta, mäktigt att se med dom små Honda 150 cc)
Tillslut körde han i mål som 4a & en total 3e plats på EMet här i England!!!
Direkt efter racet var det precis så häftigt som när man ser vm-stjärna få gå upp på prispodiet för att ta i mot grattis- handskakning från olika herrar, Fox presentcheck & den grymma pokalen, lyssna på nationalsång (den finnska),, just det oxå - att spruta bubbelvatten på varandra på podiet inför media & publik.
Sen var det intervjuer med lite olika medier.
En ruggigt grym häftigt upplevelse.
Total vann gjorde finländaren Emil Weckman före engelsk-mannen Jack Bintcliffe.
I den totala sammanställningen så leder Emil på 90p före Jack på 79p & på samma poäng har även Albin Larsen , Tim är fortfarande 4a på 72p & Viking Lindström är 5a på 67p. Riktigt häftigt med 3st svenskar inom topp 5.

Nästa EM äventyr går av i Tyskland, Teutschenthal till midsommar.

Lev väl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar