tisdag 21 april 2015

EMX 150 i Italien ,, Total 4a


Fullständigt fantastiskt !!

Total 4a på EMet i Italien, vilken guggit bra körning som Tim pressterade.

EMet hölls tillsammans med VM som kördes i Italien i Trentino, ett fullständigt ”breath taking” landskap,

Banan ligger i en dal om given berg, moln som ligger under topparna ,, snö på nästa toppar & en helt fantastisk SOL.

Vi flög ner till Italien på torsdags kvällen till Milano & körde sen dom 17milen upp till Riva del garda där vi skulle bo under helgen.

Väl ute på depån/banan på fradagen så hade  Honda Crf150 teamet gjort ett finfint jobb med depåtälten å all där till,, Tim var ute på banan & kollade av den vid middagstid,, vid kl 1800 som vanligt så var det samling vid teambussen för att sen gå trackwalk ( kolla banan) med teamcoachen Gordon Crockard.

Upp tidigt på lördags morgonen för att träna/tidskval ,kl 7,10 J .  Att känna in en ny bana är inte det lättaste, det är bara att lära sig den så fort som möjligt. Tim körde till sig en 12e bästa tid på kvalet av dom 32st startande.

Heat 1. Mycket publik på publikplatserna var det & när grinden föll så blev det inte riktigt som vi hoppats på för Tim, han passerade som 27a vid andra svängen men då började jakten,, Tim körde ruggit snabbt & noterades för heatets snabbastevarv när han forcerade genom fältet till en 3e plats in i mål efter 20minuter + 2varvs körning ,, Detta var lika imponerande som banans utsikt J

Resten av dagen var det att stå vid sidan av banan & dels bli intervjuad av media & dels se å lära från VM piloterna hur dom kör på banan som Tim precis kört på.

Söndagen bjöd på strålande sol & 10min warmup på banan där Tim vissade framfötterna igen  & var en av topp åkarna som pressterade snabba tider.

Heat 2. Med ännu mera publik runt banan var det en mäktig syn när man såg Tim släppa ut kopplingen när grinden föll,, tyvärr lite inklämd vid startsvängarna så varvade  som 24a första varvet men åter igen  så krigade Tim tillsig en välförtjänt 5e plats & en total 4e plats på årets första 150cc EM.

Vann gjorde en annan svensk Albin Larsen från Svenljunga ( Stort Grattis ) ,, 2a Emil Weckmann Finland ,, 3a Jack Bintcliffe England.

 En fantastiskt bra start på säsongen , Tim visar att han är riktigt snabb & kommer att han vara kommer att vara där uppe & fightas om topp placeringana.

Nästa EM är i England i samband med VM som går på Matterley Basin banan 23-24 maj.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar