tisdag 14 april 2015

Veinge 3a & Mx-champ i Tranana 1a

Nu är racesäsongen igång, första tävling var i Veinge där Tim körde till sig en 3e plats förra helgen.

Och nu har oxå första DM deltävlingen i motocross körts i helgen. Tävlingen arrangeras av MK Tranan i Strömsnäsbruk.
Lördags morgonen bjöd på klart men ruggigt kallt väder -5. Banan var då sten hård, framåt förmiddagen när det blev varmare så förändrades banan ganska mycket.
Tim kör i år i klassen 85u ( ungdom upp till 15år.) (85cc 2takt eller den motorcykeln som Tim kör en Honda 150cc 4takt) får köras i denna klassen.
Heat 1 & 2: var i stort sätt identiska,,Tim ställde upp längst ut på grinden , alltså så han fick en lång ytter sväng in i startsvängen, han tog båda starterna & gjorde processen kort,, Tim vann båda heaten med 30sekunder före Liam Hanström från Anderslövs mk & Alfons Stensson från Nybro mk.

Nästa tävling för Tim är EM i Italien i mitten på april, dessa tävlingar som han ska köra köra tillsammans med VM , så det är helt rätt arena att tävla på för att visa framfötterna för vm-teamen