torsdag 10 september 2015

TOTAL EM 3a


 

Det var den legendariska TT roadracing banan Assen i nord Holland som arrangerade sista EM deltävlingen. MX banan (cross banan) var uppbyggd på start & mål området på TT banan med grymt stor läktare längs med hela banan, väldigt likt en stadium MX bana. Underlaget var så nära sandstrandssand som man kan komma. Banan var en ganska liten bana i VM sammanhang.

Det kändes nästa lite konstigt att stå i depån med marksten som underlag, det är ju nästan mer regel en undantag att det är grus, sten eller gräs som underlag men detta är ju en racerbana. Vilken fantastisk anläggning det är!!

Vi kom ner lite sent på fredagen, besiktigade Tims motorcykel (utan problem), gick banan, åt middag, var med på den obligatoriska Honda träffen, gick trackwalken med Gordon Crockard (som dom alltid gör på fredagen kl 18) & efter det var det kvällsmat & läggdags.

Upptidigt för att träna & tidskvala. Tim tyckte att banan var rolig men lite tight, han kvalade till sig en 9e bästa tid så det var väl sådär med tanke på att starten på just denna banan skulle bli väldigt avgörande för utgången av racet. Menmen 9e är ändå ok.

Heat 1: ett bra utsläpp men tappade på start rakan å var 15e-18e igenom första svängen, Tim hittade luckor + att han körde rätt aggresivt på första varvet gjorde att han passerade som 4a. Ett par varv senare så passerade han som 3a. Många hade problem i sanden & kraschade, detta spelade Tim rätt i handen, Albin Larsen (som låg total 3a med 18p före Tim  inför tävlingen) körde omkull & körde imål som 25a utan att få några poäng detta första heatet. Tim körde snabbt & säkert imål som 3a & fick 20poäng vilket innebar att Tim passerade Albin i totalen med 2poäng.              

Vann heatet det gjorde Emil Weckman som ledde serien följd av Jack Bintcliffe som låg 2a i serien så nu fanns det absolut ingen teoretisk chans att vinna alls för Tim.

EM säsongens sista heat skulle avgöra vem som vann EM (det skilde 5p mellan Emil & Jack) & vem som skulle bli 3a (Tim var 2p före Albin som i sin tur var 10p före Viking Lindström) så det skulle bli en Svensk på 3e plats. JJJ . Superspännande  !!

Ett besök inne hos HRC Hondas fabriksteam var på lördagens program, ruggigt imponerande!

Söndag & det hade regnat lite på natten & det gjorde bara gott för banan.

Heat 2: Tim gjorde en riktig dålig start & var bland dom sista in i första svängen (& även Albin gjorde en liknande start som Tim),, men som en vessla så passerade Tim väldigt många på första varvet & passerade som 7a, efter ett par varav så var Tim 4a,, ett par varv senare blev Tim ikapp körd av Jack & Tim höll honom bakom sig i 4-5 varv tills jag visade Tim att han skulle släppa förbi Jack för att inte riskera att bli omkull körd + att själv kunna köra sitt egna race för den totala placeringen. Tim körde nervöst men ändå säkert imål som 4a & visste då att han körde till sig den totala 3e placeringen för Assen racet & den TOTALA 3e platsen för serien,, han stannade vid mig vid bandepån & vi kramade om varandra & han skrek – Jag fixade det !!!!! ,, vilken fantastisk glädje! Tim blev även omkramad av Jack jämte bandepån. Jack körde imål som 3a & helgens suvärän med 2 heat segrar & nu även seriens total vinnare Emil Weckman vann.

Nu blev det prisutdelning inför alla dessa människor som satt på den enormt stora läktaren, pokal utdelning, Finsk nationalsång, champange sprutande, om kramningar & ett gäng med intervjuer följde efter heatet.

1a Emil Weckman fin 259p, 2a Jack Bintcliffe gbr 249p, 3a Tim Edberg swe 212p, 4a Albin Larsen swe 198p & 5a Viking Lindström swe 197p

Fantastiskt bra kört till alla & ett stort grattis till Emil som tog hem segern !!

Det har varigt riktigt kul att Svenskarna har varigt uppe i toppen & visat upp sig & Sverige !!

Ett stort TACK till Honda för allt detta har gett oss & TACK till Patrik Erlandsson & Honda Sverige.som gav Tim denna fantastiska möjlighet !!

Självklart ett TACK  till er ALLA som hjälper till på ett eller annat sätt för vi ska kunna hjälpa Tim till att bli en så snabb & säker mx-pilot som möjligt !!

Mot nya mål !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar