torsdag 9 juni 2016

Em i Frankrike, kvalade inte in ,, men

Vilken erfarenhet detta franska äventyr blev.
Banan i Saint d angely är något helt annat än något som vi har i sverige.
Snabb, backar , långa backar , branta backar & off camber svängar som är branta mm.
Banan är byggd i en slänt om man kan kalla det slänt :) , arrangören har mellan visa banpartier satt upp rep som men får använda sig av när man ska ta sig upp.
Hela anläggningen är byggd för motocross, ( jag har aldrig sett en anläggning med så många stationera hus på området på någon annan anläggning), allt från tvättanläggningen, klubbhus ,sjukstuga, serverings hus, wc & klubbhus.
Banan körs somsagt i en stor slänt & underlaget är hårt (på visa ställen nästan betong hårt) & är ruggigt publikvänlig (man kan stå på ett ställe å se 80% av banan iprencip)

Träningen gick bra & Tim var snabb tidsmässigt (11e tid)
Tidskvalet så försökte han att pressa sina varvtider & nu märkte man att det är riktigt tight, ( 15st går vidare från varje grupp ( 2 grupper) ) & Tim var 21a. Från tex 15e plats till 22-23e plats så är det 1sekunds skillnad på varvtiderna mellen förarna. Det var bara att ladda om för ett sista chansen heat där 10st går vidare.
Tim gjorde en start som gjorde att han var ut som 13-15e upp i startsvängsbacken.
Här på EM är det ingen som är direkt snäll, ingen viker sig, finns det 5cm så tar man dom (det är inte något gull i gullande förarna imellan).
I ett av hoppen så blev Tim uttryck utanför hoppet & blev där , tappade ner till 29-30e plats ( på detta underlag & på denna banan näst intill omöjligt att bli top 10) Tim körde bra iallafall & plockade placering efter placering & var uppe på 18e plats blev omkull körd & framhjulet låste sig,, Tim tog sig till depån & bröt detta sista chansen heat.
Surt & synd att han inte fick köra mer på denna banan, men det kommer igen :)
På den korta tiden med träning & kval så hittade vi en bra setup på Yamahan, allt ifrån hur den gick imotorn med GYTR kittet, fjädringen från RG3 var super & valet av däck från Bridgestone blev rätt.

Mot nya erfarenheter & SM i Borås som nästa race !

Väl mött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar