måndag 2 maj 2016

10a totalt på 125cc EM i Lettland

Första EM racet, å det kördes i Kegums i Lettland & denna tävling överträffade våra/ mina förväntningar.

En total 10placering körde Tim till sig !! Målet var först å främst att kvala in å sen att han körde fantastiskt bra  gjorde hans körning ännu mer beundransvärd!

Korta drag, från nästan sist i första heatat till 13e i mål & igen från nästan sist till 12a imål .

Vi åkte till Lettland i torsdags kväll & kom iland på fredags morgonen. En liten resa med bussen på 23mil på den lettiska landsbyggden mot kegums som ligger ett par 3-4mil söder om Riga. VM depåna är alltid lika mäktiga att köra in i å lika så denna bland alla teamen.  Ett par varv gåndes  på banan han vi med innan det  blev läggdags. Tidig träning/kval var det & Tim fick köra i 2a gruppen ,, Tim kvalade som 16e i gruppen & precis utanför direkt kval ( 15st direkt kvalade) så det blev att köra om det i sista chansen heatet.

Sista Chansen heatet:  Tim valde plats på grinden som 2a å valde längs in,, grinden föll å Tim tog starten,, han ledde i 2 varv tills han blev passerad av Faccetti från italien som höll undan 3sek  före Tim imål. Härligt att Tim kvalade in,, Tim fick välja plats som 32 å det är inte den bästa platsen att välja som där på Kegums banan när start svängen är 180gr tillbaka. Vi pratade lite om hur han skulle kunna vara med i alla fall & att släppa av å gå på innernblev valet om inte utsläppet var superbra.

Heat 1: Grinden föll ,, Tim valde att släppa av å gå in på innern men det blev en startkrach där Tim oxå blev inblandad i,, iväg sen som typ 37a av dom 40 som stod på grinden,, körde upp sig till 2a varvet  till ca 28a sen på körd in i en sväng å la sig,, iväg igen som ca 35a ,, men nu började jakten,, heat längden på EM är 25min+2varv ,, Tim körde smart, starkt å lite tufft upp sig till en slutlig 13e plats in i mål. Så fantastiskt grymt kört där allt stämde från hoj, däck, fjädring & Tims körning.

Heat 2: Denna starten så ändrade vi taktik till att gå med på yttern å detta funkade ok ,, ut genom första svängen som 23-25 någonting,, ett par svängar senare så blev Tim upptryckt i en av vallarna & sedan nertryckt övervallen ( lite avsatt kan man säga) neranför vallen var det ett dike fullt med vatten, det fanns ingen bra väg upp på banan igen så Tim fick köra i dikesvattnet en 20-30m innan han kom upp igen,, Han varvade vid mig vid depån som typ 39a,, åter igen så började Tim att jaga,, han tog placering efter placering & körde tillslut imål som 12a !!

Dessa placeringar gav honom en total 10e plats i totalen !!


Hans egna ord var – det var väl inte bra , jag var ju omkull ju !!





Stort tack till Mafi Yamaha mx Temet för stöd & support !!

Samt till alla andra som också stöttar oss i denna satsning !!



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar