fredag 9 oktober 2015

Tim bröt armen vid landslags uppdraget i Belgien

Sorry för den lite sena racereport från lag tävlingen i Belgien, Coupe de l Avenir.
Tim har efter sista Usm racet kört 85cc med bravur. Han har även kört två tävlingar med 2 total vinster på 85an samt körde till sig den totala vinsten av Ultimate MX cup i 85cc klassen.
Svemo hade tagigt ut Emil Jönrup, Filip Olsson & Tim för att representera Sverige i denna häftiga lag tävling. Det var även en lag tävling för 65cc & för Juniorer & Sverige skickade självklart lag i dessa klasser också.
Känslan var att vi hade ett riktigt starkt lag för att köra på den uppbyggda crossbanan på en kohage nere i södra delarna av landet,1 par kilometer från franska gränsen.
Alltså var underlaget på banan gräs & det var ett riktigt bra grepp i banan, samt att det var en liten dal mellen kohagarna som man hoppade upp & ner i.
Tim körde lite spännt & stelt på träningarna men försökte att slappna av å bara köra på, men när det var dags för tidskval så hände det som man absolut inte vill hända. Tim hoppade lite kort i en nedförstrappa & landade hårt & bröt höger underarm,5-7cm över handleden. Ingen krach men ett armbrott & det var bara att uppsöka läkartältet som skickade Tim direkt till sjukhuset.
Väl på sjukhuset så sövdes & opererades han & läkarna förstärkte benet med en spik också. Gips i 4veckor sen 2veckor utan å sen bort med spiken. Surt menmen !!
I racet så var det tyvärr kört för en topp placering när Tim inte kunde köra på söndagen. Emil & Filip körde bra under söndagen.
Junior laget med Alvin Östlund, Anton Gole & Rasmus Andersson körde till sig en total 2a plats, grymt stort Grattis!! 65cc killarna körde också bra med en grym total 4e plats, Grattis !!
Ett stort tack till alla svenskar som stöttade Tim & ett stort tack till Espen & Magnus från MX gymnasiet för all support & stöd , Tack alla !!
Nu tar vi lite vila från hoj åkandet, vi vet att Tim längtar efter att få sadla upp på Yamaha 125an.
Lev väl allesammans & på återhörande !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar