lördag 18 maj 2013

13e i EM i Danmark,Hedeland

Vilken häftig bana.
Det går upp å det går ner, hopp å mer här på Hedelandsbanan.
Tim körde riktig bra både på fria träningen & på tidskvalet.
På start träningen körde han på det tiosom såg ut som en liten sten men den var inte liten,Tim fick en bakstuds som slog Tim i ändan å han krachade hårt.
Heat kvalet: Tim gjorde igen en usel start varvade som 22a.
Han kämpade som attans , han var uppe som bäst på en 15 plats, han slutade på en hedrande 17e plats.
Å en ny A-final plats igen ,så det är riktigt kul.
----
Om lördagen bjöd på strålande sol å jätte varmt så var söndagen helt tvärt om regn regn regn. När man gick ut från bussen så sjönk man 5-6cm i sörjan.
Morgon träningen gick helt ok utan omkullkörningar, bara massa lera mm på hojen så den vägde säkert 15kg mer än vanligt.
Heat 1: Tim ställde upp sig längst ut till höger (en ytter),planen var att tvära in på innern bakom fältet & det gick men det blev stopp pga omkullkörningar framför,
Han varvade som 29a , var inne i depån & bytte glasögon efter halva & körde imål som 25a.
En bra kör insatts från Tim sida.
Heat 2: Denna start så var Tim bättre med men även här så blev han hindrad i startsvängen,men han varvade som 23a, varvet efter 21a & jag visade honom att han nästa var på poängplats.
Varvade nästa som 19e & jag tänkte hoppas detta håller så det blir poäng. Nästa varvade han som 20e åsen var det precis som att nu vrider jag lite på rullen.
Placering efter placering, körningen var väldig stabil i sörjan.
Tim körde till sig en slutlig 13e plats & hans första 85u poäng (8p) han blev total 17e på EM tävlingen + att dom körde Nordiska (NM) i samtidigt där han slutede på en total 8e plats.

Jag vi är så grymt imponerade över Tims inställning till detta skitiga race,allt var bara positivt å uppåt & så kul att han fick visa hur fort han kan köra hoj.
Nästa race är SM i Varberg så vi hoppas på att Tim hittar rätt känsla till helgen även här.
Dels kommer dom piloterna som kör EM att vara där men oxå ett gäng herrar som är väldigt snabba som kör här hemma i Sverige.

Mot nya mål !!

// Henke

1 kommentar:

  1. The first point in the EM are in the pocket. Keep going on with the good work Team Edberg.

    Grattis fran Holland

    SvaraRadera